Se över huset innan vinterstormen börjar

Planera i tid för den nya bebisen
April 1, 2019

Det är naturligt att ta hand om sitt hus. För många är det en stor investering men framför allt är det ens hem. Man städar och putsar, sätter upp gardiner och köper krukväxter. Allt för att det ska vara fint och man ska trivas. Men minst lika viktigt är det att tänka på underhållet av huset. Regelbundna  ontroller, sotning av skorstenen och allmänt underhåll är grunden för att huset ska hålla samt att alla ska må bra.

Taket och fasaden är som ytterkläderna, de skyddar alla där inne mot kyla och nederbörd. Lite fukt kan skapa stora problem, speciellt när det blir kallt. När det fryser på kan fukten spränga sönder delar av huset, eller så bildas det mögel. Därför är det viktigt att syna både tak och fasad i god tid innan det blir kallt och ruggigt ute. En väl målad fasad brukar hålla i många år, man neräknar runt 10 år för de flesta delar av landet.

Takpannor som sitter löst kan falla ner och skada någon när det blåser ordentligt. Återigen så är nytt tak ett stort jobb men ingenting som måste göras varje år. Vi har många kunder som gör något varje år, ochdä r vi har ett roterande schema för olika delar av huset. På detta sätt så sprider man ut både arbetet och kostnaden, och har alltid ett hem som är sunt och funktionellt.

Fönster och dörrar är något annat som direkt påverkar familjens trivsel. Ett dragigt hus är jobbigt, och det blir också dyrt med uppvärmning när man eldar för kråkorna. Väl installerade fönster, med tätning runt omkring, är det bästa. För att spara energi så rekommenderas det att vädra ur hemmet snabbt och effektivt, inte låta fönstren stå öppna en längre tid.

Vänd dig gärna till oss för råd om vad som kan göras för att vinterbona ditt hem. Ofta är det de små detaljerna som gör stor skillnad. Vi har erfarenhet av svenska vintrar och vet vad som behövs för att skydda både familj och ägodelar. En väl fungerande hall kan vara något annat som underlättar arbetet med att hålla värmen inne i huset. Med två dörrar kan man bilda en sorts  luss som förhindrar smuts och kyla att komma in.

Det tar lite tid och ansträngning att se över sitt hem, men det är något som aldrig får försummas. Ett sunt hem bidrar till både hälsa och trivsel.

Visit: Snickare Bromma